Žanjice and Blue Cave Tour

Izlet na plažu Žanjice i Plavu špilju

Obilazak Žanjica i Plave špilje u Herceg Novom je popularna ekskurzija za turiste koji posjećuju Crnu Goru. To uključuje vožnju brodom koja uključuje istraživanje zadivljujuće obale i prirodnih čuda ovog područja.

Obilazak obično počinje iz luke Herceg Novi, gdje se turisti ukrcavaju na brod koji ih vodi do prve stanice, Plave špilje. Plava špilja je prirodna morska pećina sa kristalno čistom plavom vodom koja reflektuje sunčevu svjetlost, stvarajući zapanjujući azurni sjaj. Posjetioci mogu plivati u pećini ili se jednostavno diviti njenoj ljepoti sa broda.

Obilazak se nastavlja do sledeće stanice, plaže Žanjic, slikovite plaže okružene bujnim zelenilom i čistim morem. Ovde posjetioci mogu da se kupaju, sunčaju i opuštaju na plaži.

Nakon nekog vremena na plaži Žanjic, obilazak se nastavlja do obližnjeg ostrva Mamula, gde se nalazi tvrđava iz 19. vijeka koja je korišćena kao zatvor tokom Drugog svjetskog rata. Posjetioci mogu istražiti tvrđavu i naučiti o njenoj istoriji.

Poslednja stanica na turi je ribarsko mjesto Rose, gjde posetioci mogu uživati u ukusnom ručku sa morskim plodovima u jednom od lokalnih restorana.

Sve u svemu, obilazak Žanjica i Plave špilje je fantastičan način da doživite prirodne ljepote i kulturnu istoriju hercegnovskog kraja. To je odličan izlet za porodice, parove ili bilo koga ko voli da istražuje prirodu.

OpenAI's ChatGPT. "Discussion on Explain Private Boat Tour through Bay of Herceg Novi"
OpenAI, chat.openai.com, April 2023, [https://chat.openai.com/c/bceb0ce7-477a-424c-a8a6-394d7b9d857c].

Related Articles

Informacije

Doživite nezaboravne izlete brodovima Albatros kroz jedan od najlepših zaliva na svijetu - Bokokotorski zaliv. Nudimo standardne ili privatne ture.

2 BRODA DOSTUPNA ZA IZNAJMLJIVANJE
Brod kapaciteta 15 osoba
Brod kapaciteta 30 osoba

TripAdvisor Reviews